STM32 miniDev, LED Display Uygulaması

Bu uygulamada STM32 miniDev ile LED Display miniDev sürülmüştür. Projede, en basit haliyle 8×8 çözünürlüğünde bir karakter, display’de gösterilmektedir.

STM32 miniDev’in JP8 konnektörü LED Display miniDev’in JP1 konnektörüne 10′lu flat kabloyla bağlanmaktadır. Bu kablo ile LED Display’de oluşturulacak karakter için gerekli datalar STM32 miniDev’den gönderilecektir. Ayrıca besleme (+5V, GND) bu kablo ile taşındığından STM32 miniDev’e ayrıca enerji vermeye gerek yoktur. Aşağıdaki fotoğrafta kablo bağlantıları görülmektedir.

Fotoğrafta görüldüğü gibi STM32 miniDev devresinin alt yüzeyinde sadece bir tane entegre bulunmaktadır, bu da 74HCT245 (74ACT245)’tir. U3 olarak belirtilen bu entegrenin girişleri, işlemcinin PB<12, 13, 15> ve PA<4, 5, 7> pinleridir. U3′ün çıkışları JP8 konnektöründedir. Bazı uygulamalarda I/O’ların +5V olması gerekmektedir, 74HCT245 (U3)’in devrede kullanılma amacı bu durumdan kaynaklanır.

Projede, LED Display’i oluşturan her bir satır 1ms boyunca aktif edilir ve LED Driver’la ilgili satırdaki istenen LED’ler yakılır. Yani 8 satırın birer kez aktif edilmesi toplam 8ms sürer (bir periyot). Dolayısıyla display’in tazeleme frekansı 125Hz olur.

Uygulamaya ait yazılım

Aşağıdaki videoda 3 adet LED Display STM32 miniDev’le sürülmüştür. LED Display’lerden ikisi kırmızı biri sarı LED’lerden oluşmaktadır.

LED Display miniDev devresinde bulunan CNY70 (reflective optical sensor) ile yapılmış uygulama videosu:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>