UART to USB

UART to USB Breakout ürünümüz hakkında birkaç not..

UART to USB Breakout, USB portu olmayan devrelerinize UART’ı kullanarak USB bağlantısı eklemek için tasarlanmıştır. Başka bir konnektör veya kablo kullanmadan direk bilgisayarın USB portuna takılabilmesiyle kullanım kolaylığı sağlar. Yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi harici güç kaynağına ihtiyaç duymaz, USB portundan aldığı +5V ile çalışır.

UART to USB converter olarak Microchip’in MCP2200 entegresi kullanılmıştır. MCP2200, converter özelliğinin yanı sıra 8 adet giriş/çıkış pinine (GPIO) sahiptir.

Breakout’u kullanmadan önce sürücülerini bilgisayara yüklemek gerekir. Sürücülerin yüklenmesiyle ilgili detaylı açıklamalar için Microchip’in user’s guide‘larından yararlanılabilir.

Breakout, Windows XP(SP3)/Vista/7 işletim sistemlerinde sorunsuz olarak çalışmaktadır. Seri port özelliği seri terminallerde test edilebilir (hyper terminal gibi). GPIO özelliğini test etmek ve geliştirme yapmak için Microchip’in örneklerinden (VB, C++, C#) yararlanılabilir. Microchip, GPIO’lara erişebilmek için bir DLL hazırlamıştır. Bu DLL’i yazılım geliştirmek istediğiniz platforma entegre ederek kullabilirsiniz.

Visual Basic uygulamasına ait ekran görüntüsü yukarıda görülmektedir. Bu program ile GPIO’lara değer yazılabilir ve ayrıca pinlerin durumları okunabilir.

Breakout, Linux işletim sistemlerinde de çalışmaktadır. Detaylı bilgi için Microchip’in dökümanını inceleyebilirsiniz. Windows OS’lerde COMx şeklinde kullanılan breakout’a Linux’ta /dev/ttyACMx şeklinde erişilebilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>